Skriver i gamla bloggen

Jag har bestämt mig för att använda min gamla släktforsknings-blogg. Se länk http://brizzlo.wordpress.com

Vad ska man med knypplade spetsar till?

Ja, det kan man fråga sig. I vårt hem passar inte en massa smådukar i linne med spetskanter in. Men formatet på den här spetsen gav mig svaret. Den ser ju ut som en ram och en ram fick det bli.

Kantspetsen "Tusensköna", Föreningen Svensk Spetsar

Förkyld

I måndags när jag vaknade var jag förkyld. Stickig i halsen men snart var jag snorig och nysig. Jag skippade dansen både tisdag och onsdag i hopp om att den snabbt skulle gå över. Tyvärr blev det inte så. Ja, jag har ingen feber eller så men har fått en envis hosta som dessutom ger mig en härlig basröst.

I morgon är Viktors 18-årsparty så jag hoppas verkligen hostan blir bättre tills dess så jag slipper stå och hosta på alla gäster.

Linedance

Vi dansar linedance, mannen och jag men vi når inte riktigt upp till samma nivå som dansaren nedan.

Min knyppling

En av mina knyppeldynor

och spetsen jag knypplar

Dött citrusträd?

Jag skaffade mig ett antal medelhavsväxter i somras, bl a ett citrusträd. I höstas riggade jag upp min växtslampa, som jag använd för att driva upp plantor inomhus tidigare, i garaget tillsammans med en timer. Detta för att härma ett medelhavsklimat för övervintring av mina växter. Även pelargoner och fuchior står nu där inne.

Det första som hände var att fikonträdet fällde sina löv men det ska det tydligen göra. Sedan gick tiden och kring jul så glömde jag förstås bort dem där i garaget. När jag väl kom ihåg dem så såg olivträdet delvis torkat ut men citrusen så hel torr ut. Idag igen var jag ute och kollade. Alla växter utom citrusträdet såg ut att fortfarande ha lite fukt i jorden. Jag vet inte om det verkligen är heldött. Det har inte fällt löven och en del grenar ser fortfarande gröna ut i topparna så lite hopp har jag väl fortfarande.

Springskor

Viktor, yngsta sonen, har tjatat på mig sedan innan jul att jag ska börja springa. Så idag var han och jag och köpte springskor till mig på lunchen. Nu får vi bara hoppas att vädret blir stabilare och utan nederbörd så att underlaget går att springa på. Motionera är väl inte det roligaste jag vet men jag inser att det är nödvändigt. Speciellt när man sitter framför datorn så mycket som jag gör.

Mina nya springskor

Släktforskningsinlägg

För att läsa tidigare inlägg i min gamla släktforskningsblogg använd länk till “Britts släktforskningsblogg

En början på nytt!

Min julklapp från mellansonen är hjälp med design av en ny hemsida. Telia skrotar sina personliga hemsidor så jag blev nödd och tvungen att ordna en ny. Detta är en början för tyvärr så blev sonen hängig, en förkylning som länge velat bryta ut, just som han satt och knopade på första designen så nu får vi se hur det går.